1 Aralık 2011 Perşembe

29 Kasım 2011 tarihli el ilanı

     2 Kasım Çarşamba günü Starbucks’ta üniversitedeki sorunlarımızı konuşmak üzere bir araya geldik. Neden okulda öğrenci kantini diyebileceğimiz mekanların sayısı azalıyor, neden ucuz ve sağlıklı yemek yiyemiyoruz ve neden okul hakkındaki kararlarda okulun temel bileşeni olan öğrencilere sorulmuyor gibi soruları tartıştık.  Müfredatların ve şirketlerle olan ilişkilerin belirlenmesinde söz hakkımızın olmayışından üniversite içi ulaşıma kadar bir dizi sıkıntıyı konuştuk. Bir yandan da, üniversitemizdeki Starbucks şubesinin varlığı hakkında tartıştık. Bu şubenin açılması kararı, üniversitedeki yaşamımıza dair diğer bütün kararlar gibi bize sorulmadan alınmıştı. Öyle ya, şirketlerle yapılan anlaşmalar sonucu bırakın salonlar, laboratuvarlar, bizzat biz öğrenciler iş gücü olarak kiralanıyoruz. Kaldı ki öğrencilerin neye ihtiyacı var, nasıl bir kantin isteniyor gibi sorularda söz hakkımız olsun.

    Ancak, bizler bize ait olan bu kampüse dair kararlarda söz sahibi olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden de Güney Kampüs’te açılan Starbucks’ı bir mekan olarak kullanmaya ve sözümüzü orada da söylemeye karar verdik. Tek düşündüğümüz üniversitenin bize ait bir alan olduğu halde karar mekanizmasına dahil olmayışımız değil elbette. Starbucks şirketinin kahve üretimi, dolaşımı ve pazarlaması üzerinden kurduğu sömürü ağı da başka bir sorunu teşkil ediyor.



      Bir yanda devlet üniversitelerinin en pahalı ve en kötü yemeklerinin satıldığı bir yemekhanemiz var. Bir yanda yemekhanesiz Hisar Kampüs, her türlü sosyal imkandan yoksun Kilyos Kampüsü’yle, diğer yanda ise Orta Kantin'iyle, İlly Coffee'yle, Roberts Coffee'li Teras Kantin'iyle ve son olarak da Starbucks'la gittikçe okuldan başka bir şeye benzeyen Güney Kampüs. Okulda sağlıklı ve ucuz yemek bulabilmek artık imkansız hale geldi.



     Bizler de düşündük ki, bir gün de biz kendi yemeğimizi kendimiz yapalım, çorba bahane diyerek muhabbetmizi arttıralım, sorunlarımızı, neler yapabileceğimizi tartışalım. Kuzey Kampüs'te kütüphane önünde  saat  12:00'de görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder