7 Aralık 2011 Çarşamba

Boğaziçi'nde Starbucks İşgali Sürüyor (www.marksist.org)

http://www.marksist.org/haberler/5588-bogazicinde-starbucks-isgali-suruyor

 Boğaziçi Üniversitesi'ndeki ticarileştirme ve "nezihleştirme" sürecine karşı çıkan bir grup öğrenci, dün öğlen saatlerinde kampüste yeni açılan Starbucks'ı işgal etti.
"Yerleşiyoruz, kampüsümüze yerleşiyoruz" sloganlarıyla üniversitedeki Starbucks'ı işgal eden öğrenciler, önceden belirttikleri taleplere ve dile getirdikleri endişelerine üniversite yönetiminin yanıt vermediğini ve bir şey yapmadığını belirttiler. Yaklaşık 100 kişi ile başlayan işgal gece boyunca sürdü.
Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde bulunan kütüphane önünde toplanan öğrenciler, önce rektörlük binasına yürüdü. Rektörlüğün önünde yapılan açıklamada "Okulun küresel şirketlere açılmasıyla birlikte kampüs çokuluslu firmaların ticari faaliyetlerini yürütebildiği bir pazar hâline geldi" denildi.
Açıklamanın ardından Starbucks'a yürüyen öğrenciler, "Okulumuza yerleşiyoruz" sloganıyla yaptıkları yemekleri kafenin mutfağında dağıtmaya başladı. Müzikleriyle ve tartışmalarıyla Starbucks'ta kalmaya devam eden öğrencilere akademisyenler de destek verdi.
Boğaziçi öğrencileri, Starbucks'a serdikleri halılar, koydukları iskemleler ve işletmenin kendi koltukları üstünde tartışarak, film izleyerek içerde kalacaklarını belirttiler.
İşgalci bir öğrencinin Marksist.org'a bildirdiğine göre, öğretim görevlilerinden Can Candan belgesel sinema dersini Starbucks'a aldı. Akşam ise açık bir toplantının yanı sıra erkeklik atölyesi ve Kapital okuması ve film gösterimi yapılacağı belirtiliyor.
İşgalle ilgili gelişmeleri takip etmek için:
http://starbuckssenligi.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder