20 Aralık 2011 Salı

Boğaziçi'nde yeni işgal yeri yemekhane! (Emek Dünyası)

http://www.emekdunyasi.net/ed/guncel/15410-bogazicinde-yeni-isgal-yeri-yemekhane

Boğaziçi Üniversitesi'nde açılan Amerikan kafe zinciri Starbucks'ı, "Yaşam alanlarını sınırlamaya yönelik bir işgal" olduğunu belirterek, 14 gün önce işgal eden öğrencilerin yeni hedefi yemekhane oldu. Öğrenciler pahalı buldukları yemeği yemeyerek, öğrencilere kendi yaptıkları yemeği dağıttı.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ)Güney Kampüsü yerleşkesinde Amerikan kafe zinciri Starbucks'ın açılışına üniversite yönetimi tarafından izin verilmesini protesto eden öğrencilerin 6 Aralık tarihinde başlattıkları işgal eylemi 14 gündür sürüyor. Öğrencilerin yeni hedef ise ücretlerini yüksek buldukları yemekhane oldu. Yemekhaneyi işgal eden öğrenciler kendi hazırladıkları yemekleri öğrencilere dağıttı. Hazırlanan yemekler şenlik havasında dağıtıldı.
REKTÖRE ÇAĞRI 

Yemeklerini kendi eliyle hazırlayıp yiyen öğrenciler, rektörlüğe "Müşteri olduğumuz bir kafe değil; 24 saat kullanabileceğimiz ucuz, sağlıklı ve bol muhabbetli bir öğrenci kantini, çalışma ve dinlenme odaları, sözümüzü birlikte üretip duyurabileceğimiz bir öğrenci mekanı istiyoruz" çağrısı yaparak işgali bitirdi. Öğrenciler daha sonra yeniden 14 gündür işgal ederek, ortak yaşam alanına dönüştürdükleri Starbucks'a döndü.

'MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ' 

BÜ öğrencisi Tuğçe Bidav, kendi hazırladıkları yemeklerin maliyetinin çok düşük olduğunu söyledi. Bidav, "Yemeklerin maliyeti gerçekten çok düşük. Biz bugün verdiğimiz 400 kişilik yemeği 100 TL'ye hazırladık. Bu kadar düşük maliyeti olan bir yemeğe neden her gün 4.20 TL vermek zorundayız. Biz müşteri değil öğrenciyiz" dedi.

Bir diğer öğrenci Feza Bayram ise rektörün bu yemekler üzerinden rant sağladığını belirtti. Bayram, " 2 haftadır yemeklerimizi kendimiz yapıyoruz. Bu süreçte gördük ki yemeklerin maliyeti bize ödetilenden daha düşük. Rektör bunu bir rant olarak kullanıyor" diye konuştu.

Tutuklu öğrencilere de değinen Bayram, "Tutuklama terörünün derhal son bulmasını istiyoruz. Birçok şey bahane edilerek gözaltı ve tutuklama terörü yaşanıyor. Tutuklanan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
DİHA

1 yorum:

  1. Yemek ücreti öğrenciler için 2.5TL diye biliyorum. Neden yanlış bilgilendirme yapılıyor?

    YanıtlaSil