23 Aralık 2011 Cuma

BTS şenliğinde son durumlar

Blogda daha önce duyurduğumuz gibi bugün BTS'de Üniversite Genel Kurulu vardı. Biz de toplantıyı BTS'nin önünden takip ettik. Toplantıya giren her hocanın eline temel taleplerimizi anlattığımız bildirimizi verdik.

Bugün, bu okulun tarihinde ilk defa bir akademik kurulda gündem öğrencilerin eylemliliği oldu. Rektör toplantının ilk 10 dakikasını "icraat"lerine, kalan kısmını ise Starbucks işgaline ayıracağını söylemiş. Rektörün Starbuck işgali ve "Boğaziçi kültürü" ve Starbucks işgalinin "Boğaziçi kültürü"ne aykırı olduğu üzerine uzuun konuşmasından sonra bizi destekleyen hocaların bir kısmı toplantıyı terk edip BTS'nin önünde devam eden eylemimize katıldı. Bir süre daha eyleme devam edip hocalarımızla birlikte işgal alanında kendi "genel kurul"umuzu yapalım dedik.

Bizi destekleyen hocalar çok basit iki talebi olan bir dilekçe yazıp imzaya açmışlardı geçen gün. Bu iki talep Starbucks'ın kapatılması ve işgal alanının öğrencilere tahsis edilmesi ve söz, karar, yetki mekanizmalarında öğrenci, emekçi ve akademisyenlerin daha geniş katılımın sağlanmasıydı. Bu imza metni açık olarak imzaya açılmamıştı ama yine de 45 tam zamanlı akademisyen tarafından imzalandı.

Toplantıda bu metin de okunmuş ve üzerine tartışılmış. Bugün genel kurulun ise en net sonucu şu oldu herhalde: Daha önce bizimle hiç bir şekilde iletişime geçmeye çalışmayan rektör, bu kez bizimle "nötr" bir mekanda, temsilci olmadan 450-500 kişiye kadar insanla görüşmek istiyor.

İşgal tam gaz devam ediyor. İşgal alanındaki toplantımız devam ediyor, gelsene!

5 yorum:

  1. peki görüşme nerede ve ne zaman olcak, neler söylencek bunların tartışılfığı toplantı bu toplantı mı?

    YanıtlaSil
  2. canlı yayına bağlanamadık hiç. çalışmıyor bağlantı. bilginize.

    YanıtlaSil
  3. sevgili cacophonie, dns ayarlarını değiştirmeni öneriyorum. ha nasıl yapıcam bilemiyorum diyorsan facebook sayfasında bir arkadaş onu da anlatmıştı.

    YanıtlaSil
  4. Yazınızı beğenerek okudum. Paylaşım için Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar,

    Rektörle sizin istediğiniz biçimde, "temsilci seçmeden" ve "tarafsız mekanda" toplantı yapacak olursanız aman bir şeye daha dikkat edin: Toplantının moderatörü sizin (ve herhalde rektörün de) kabul edeceği bir insan olsun. Sakın sakın rektörün (ve yardımcılarının) moderasyon yaptığı bir toplantıya katılmayın.

    Bu mesajımı size daha doğrudan da iletmeye çalışacağım.

    YanıtlaSil