11 Aralık 2011 Pazar

Evrensel- Starbucks İşgali'nde 5. Gün


  • Starbucks işgalinde 5.gün
  • Boğaziçi Starbucks işgali beşinci gününde devam ediyor. Haftasonu da aynı enerji ve kalabalıkla işgale devam eden öğrenciler Cumartesi gününü kendi yemeklerini hazırlayarak ve toplantılar yaparak geçiriyor.
    Üniversite yönetiminden gelen dört kişilik bir ekiple “nötr” bir alanda görüşme talebi ise reddedildi. Halen öğrenci sorunları ve talepleri hakkında tartışmalarını sürdüren öğrenciler, temsilci seçmemek ve hep birlikte tartışmak konusunda kararlı. Kampüsün kendilerine ait olduğunu söyleyen öğrenciler görüşmenin de işgal alanında gerçekleşmesini istediklerini belirtti.
    Asıl meselenin temsiliyet ve söz hakkı konusunda tıkandığının sıklıkla gündeme getirildiği işgalde yapılan atölyelerden bir tanesi de “Doğrudan Demokrasi” üzerine idi.
    Pazar günü için ise işgal alanında tutuklu öğrencilerle dayanışma anlamında uzun süreli bir mücadelenin örülmesi için konuyla ilgilenen herkese çağrı yapıldı.
    Tutuklu öğrencilerle dayanışma tartışmaları yarın saat 13.00'de başlayacak, 16.00'da ise toplantı alınıp karar verilecek.
    İşgalcilerin yarın gerçekleştirecekleri diğer bir etkinlik ise aşure. İşgalci öğrencilerin ailelerinden de ziyarete gelenler oluyor. Öğrenciler aynı kararlılıkla işgale devam edeceklerini belirtiyor. (İstanbul/EVRENSEL)

    ŞEYMA ÖZCAN'A ÖZGÜRLÜK
    Cihan Kırmızıgül ve Hopa davalarının görüldüğü günün akşamında tutuklu öğrenciler kervanına bir kişi daha eklendi. Salı gününden itibaren gözaltına alınarak Devrimci Karargah davası altında 9 Aralık Cuma gecesi hakim karşısına çıkartılan ve 15’i tutuklanan 19 kişiden birisi de Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Şeyma Özcan idi.
    Şeyma hakkında kararın çıkacağı saatlerde Starbucks işgalinde bulunan bazı öğrenciler, Şeyma’nın ailesi ile Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü hocası Esra Mungan ve Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler hocası Koray Çalışkan mahkemenin önüne geldi. Tutuklama kararını duyan öğrenciler duruma tepki gösterirken, avukatı da bu kararın beklenmedik olduğunu ve itiraz edeceklerini belirtti. Öğrenciler arasında süren tartışmalarda ise sistematik bir şekilde çeşitli davalar altında kepçe usülü tutuklanan öğrencilerin sayısının giderek arttığı belirtildi.
    Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ise sürmekte olan Starbucks işgali’nin internet blogunda yaptıkları açıklama ile “üç gündür gözaltında olan arkadaşımız Şeyma hakkında, beklentilerin aksine, tutukluluk kararı çıkmasıyla, hiçbirimizin bu sistematik-keyfî tutuklamalara maruz kalmayacağının garantisi olmadığını bir kez daha en derinden hissettik. Bu çağrı aslında "dışarıdakiler" olarak "içeridekilerle" dayanışma çağrısı olmanın yanında; doğrudan kendi hayatlarımıza dair, daha fazla geç kalmadan, bugünden bir şey yapma çağrısıdır.” Diyerek konu ile ilgili yapılacakları tartışmak üzere herkesi işgal alanına davet ettiler. Toplantı yarın 16.00’da başlayacak.
    Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümünden ve diğer bölümlerden hoca ve öğrencilerle üniversite çalışanları Pazartesi günü 12.30’da gerçekleştirecekleri basın açıklamasıyla Şeyma’ya özgürlük isteyerek hazırladıkları kartları Şeyma’ya yollayacaklar.
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder