6 Aralık 2011 Salı


http://homoinsurrectus.com/2011/12/06/bogazici-universitesinde-isgal-var/

          
Yazar: Doğu Eroğlu  |  Tarih:  6 Aralık 2011  |  Bu yazıya henüz yorum yapılmamıştır.   
Etiketler:  , , , , ,



Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, öğlen saatlerinde, uzun süredir yapılan itirazlara rağmen Güney Kampüs’e konuşlandırılan Starbucks’ı işgal ettiler. Saat 14:30 gibi başlayan işgal hala devam ediyor.
İşgal katılımcılarından biri, kendisiyle yaptığım görüşmede bugün olanları ve işgale giden süreci şöyle özetledi:
Starbucks açılana dek bu duruma olan tepkimizi çeşitli şekillerde ortaya koyduk. Starbucks açıldıktan sonra ise toplantılarımızı oraya kaydırdık. Birkaç defa Starbucks’ta toplantılarımızı yaptık. Sonrasında işlerin Starbucks’la sınırlı kalmayacağını, hemen yanına Subway’in de açılacağını öğrendik. Güney Kampüs’teki soylulaştırma hareketine karşı bir şeyler yapmak istedik. Zira işler öyle bir hale gelmişti ki, 5-6 liranın altına karnımızı doyuramaz, oturup çay-kahve içemez hale gelmiştik.
Bu süreç bizi işgal kararı almaya itti. Geçtiğimiz hafta Kuzey Kampüs’te çorba yapıp dağıttık ve bugüne hazırlandık. Yaptığımız çağrıya kimi hocalar da riayet etti, öğlen saatlerinde kütüphanenin önünde toplanıp Rektörlük binasına yürüdük. Orada hazırladığımız metni okuduk. Ancak çağrımıza rağmen kimse bizle görüşmedi. Sonra Starbucks’a geldik. Saat 14:30’dan beri de buradayız. Halılarımızı serdik, duvarlara stickerlarımızı yapıştırdık. Danslar ediliyor, halaylar çekiliyor. Bir yandan insanlar müzik yapıyorlar, kimileri ise ders çalışıyor. Yanımızda kendi yemeklerimizi getirmiştik ama Börekçi de bize destek verdi, bir kasa dolusu börek yolladı. Kimi hocalar da yanımıza gelip destek mesajlarını ilettiler.
Burada kalmayı deneyeceğiz. Şimdilik bize gelen resmi bir mesaj yok. Rektörlük güvenlikler aracılığıyla bize bir mesaj iletti. Sanki burada işgal olmamış ya da bize işgalden başka çare bırakmayan süreç hiç yaşanmamışçasına, rektör ‘İçeride yemek yemeyin’ diye bir mesaj yolladı. Şu anda buraya gelen polis olmadı. Ancak güvenlikler neler olup bittiğini takip ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder