19 Aralık 2011 Pazartesi

KUZEY YEMEKHANEDE ŞENLİK VAR!


 
 Rektörlüğün yaptığı açıklamaya göre yemekhanenin işletmesini ihaleyle Ogtim firması almıştır ve kar amaçlı çalışmaktadır. Firmanın yemek başına koyduğu fiyat 4.20 liradır: bunun 1.95’i bizim ödediğimiz paralarla oluşturulan bütçeden; 2.25’i de yine bizim tarafımızdan, akbil basarak yaptığımız ödemelerden karşılanmaktadır. Yani biz okul yemekhanesinde, rektörlük aracılığıyla, lezzetsiz ve sağlıksız yemeklere 4.20 lira ödemek zorunda bırakılmış durumdayız.
 
 O halde şu soruyu sormalıyız: Yediğimiz yemek 4.20’ye değer mi?
 
 Starbucks’i işgal altında tuttuğumuz zaman içerisinde ortak bütçeden yaptığımız alışverişle ve gönüllülüğe dayanan emeğimizle, vejetaryen arkadaşlarımızın tercihlerini de gözeterek yemeklerimizi kendimiz yapıp yiyoruz. Bu süreçte şunu bir defa daha gördük ki kar amacı güdülmediği takdirde lezzetli ve sağlıklı yemeği düşük bir fiyata yemek mümkün.
 
 Yani kar etmek için değil öğrenciyi doyurmak için yemekhane işletildiğinde maliyet 4.20 liranın yarısından bile aza indirilebilir.
 
 Hem yemekhanede ucuz, sağlıklı ve lezzetli yemek yemenin mümkün olduğunu göstermek, hem de ortak sorunlarımız üzerine söyleşmek için çorbamızı, yemeğimizi, salatamızı, tatlımızı yapıp yemekhanede hep beraber yiyoruz!

 Gelin Beraber Yiyelim!

“Starbucks’ta Şenlik Var”

Yer: Kuzey Kampüs Yemekhanesi
Tarih: 19 Aralık 2011
Saat: 13.00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder