30 Aralık 2011 Cuma

New York Öğrenci Meclisi'nden Dayanışma Mektubu


New York Öğrenci Meclisi'nden:

Boğaziçi Üniversitesi'nin işgalci öğrencilerine bir dayanışma mektubu:

Biz, New York'un öğrenci meclisi olarak, 6 Aralık'ta kampüsünüzde açılmış Starbucks'ı işgal etmiş siz öğrencilere dayanışmamızı sunmak için yazıyoruz. Ödenebilir fiyatlarda besleyici gıdalara ulaşmak öğrenciliğin gerekliliklerini yerine getirebilmek için kesin bir önkoşul olduğu için, dünya genelinde temel besin maddelerinin fiyatları yükselişte olduğu için ve temel ihtiyaçlarla bunları sağlayabilmek arasında oluşan çelişkinin asıl sebebinin üretim araçlarının sahipliğinin özelleşmesi ve şirketleşmesi olduğu için, imkansız durumu pasifçe kabul etmeyi reddedip bu imkansız mantığa karşı direnen öğrencileri selamlıyor ve onlara tam desteğimizi sunuyoruz.

Siz besin istediğinizde, üniversite size Starbucks'ı verdi. Temel insani ihtiyaçları karşılamayı reddetmekle kalmayıp, bir de bunun verebileceği tatmini oldukça çirkin biçimde metalaştırmaktan daha küstahça olan çok az şey vardır. Üniversite, ödenebilirliği çok çok az olan şirketleşmiş besini kampüse getirerek adaletsiz ekonomik sistemi yeniden üretmedeki şiddet içeren rolünü güçlü biçimde ele verdi. Bu gelişmeye mahkum kılınan sizleri, bu şiddet eylemine karşı direndiğiniz ve her zaman öğrencilerin ihtiyaç ve çıkarlarınca belirleniyor olması gereken bir alanı işgal ettiğiniz için takdir ediyor ve övgüyle karşılıyoruz. Siz üretilmiş açlığa, hakkından mahrum bırakılmaya ve New York'taki öğrenci alanlarında da hızla yaşanmakta olan kolonizasyona karşı savaşıyorsunuz.

Boğaziçi Üniversitesi işgalcileri: Eyleminizi direniş için yeni bir standart olarak tanıyor ve önümüzdeki zamanda çabalarınıza katılmayı ve onu tamamlamayı umuyoruz. Biliyoruz ki bu şekilde tüm çabaları birleştirmeli ve dünya çapında bir direniş sistemi oluşturmalıyız. Mücadele ettiğimiz sistem New York'u da İstanbul'u da aşan fakat ikisini de kapsayan bir sistem ve İstanbul'daki öğrencilere uygulanan herhangi bir şiddet New York'takilere de uygulanıyor. Sizinle sağlam bir dayanışma içinde duruyoruz ve kavganız devam ettikçe yanınızda mücadele ederek işbirliği içinde olmaya hazırız.

Dayanışmayla,

New York Öğrenci Meclisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder