6 Aralık 2011 Salı

Starbucks işgal edildi (Etha)


Starbucks işgal edildi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, üniversitelerinde bu dönem açılan Starbucks'ı protesto ederek işgal etti.
Starbucks işgal edildi 4

Etkin Haber Ajansı / 06 Aralık 2011 Salı, 14:41
İSTANBUL- Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, üniversitlerinin ticarileştirilmesine karşı Starbucks'ı işgal etti.
Kuzey Kampüs kütüphane önünde buluşan öğrenciler, "Reddet, diren, hayır de, sermayeye defol de" pankartını açarak Güney Kampüs'te bulunan rektörlük önüne yürüdü.
Rektörlük önünde basın açıklaması yapan öğrenciler, "Üniversitelerin ticarileştirilmesi ve nezihleştirilmesi dediğimiz süreç kulağa çok soyut gelebilir ama aslında bizim hikayemizle birebir kesişiyor. 2008'de Ortakantin'in kapatılması, kulüplerin okulun en merkezi yerinden alınıp şu an çoğunluğumuzun bile yerini bilmediği GYM'ye taşınmaya çalışılması, Teknopark'ın Başbakan ve polisli açılışı gibi yakın zamanda gerçekleşen pek çok olay kampüsün bu tarz bir dönüştürülme sürecine tabi tutulduğunu gösteriyor" dedi.
Kampüsün firmaların ticari faaliyetlerini yürütebildiği bir pazar haline geldiğini söyleyen öğrenciler, "Öğrenci yerleşkemize yerleşmek niyetindeyiz. Ucuza ve sağlıklı yemek yemek, bizim olan alanlarda tüketim zorunluluğu olmaksızın var olabilmek, kampüs içinde bedava ulaşım sağlayabilmek, öğrenciliğimizi kanıtlayan belgeye ücresiz sahip olabilmek gibi temel isteklerimiz var. Bu sebeple Starbucks'ı mesken tuttuk ve kendimize ait olan mekanları geri alabilmek adına bir adım attık" dedi.
Açıklamanın ardından öğrenciler, "Sermaye defol, üniversiteler bizimdir", "Yerleşiyoruz, kampüsümüze yerleşiyoruz" sloganlarıyla Starbucks'ı işgal ettiler. Starbucks'ta yanlarında getirdikleri yiyecekleri yiyen, şarkı ve marşlar söyleyen öğrencilere Sosyoloji, Siyaset Bilimi ve Eğitim fakültelerinden bazı öğretim üyeleri de destek verdi.


http://etha.com.tr/Haber/2011/12/06/genclik/starbucks-isgal-edildi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder