16 Aralık 2011 Cuma

Starbucks İşgalinin Gastesi Çıktı (bianet)

Boğaziçi Üniversitesi'nde Starbucks işgalini yapan öğrenciler, neden Starbucks'ı işgal ettiklerini, ilk sayısını çıkarttıkları "İşgal Gastesi"nde anlatıyor.
İstanbul - BİA Haber Merkezi
15 Aralık 2011, Perşembe

"Madem buralar bizim yerleşkemiz, biz de artık yerleşelim"
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin 6 Aralık'ta, "özelleştirilen mekanlar eski haline dönsün, yerleşke markalardan kurtarılsın, işletmeleri öğrenci kooperatifleri çalıştırsın,yemekhane yiyecekleriyle ulaşım ucuz ve kaliteli olsun" diyerek Güney kampüs'teki çok uluslu şirket Starbucks'ı işgal etmesinin ardından 10 gün geçti.
Öğrenciler, işgalin ilk günüden, bugüne neler yaptıklarını anlatan "İşgal Gastesi"ni çıkardı.
Sekiz sayfalık gazetede, "Neden Strabucks ya da sadece Starbucks mı?" başlıklı yazıda şöyle deniyor:
"Şunu söyledik İşgalden: Derdimiz Starbucks'a tepki göstermek, salt ona karşı çıkmak değil. Biz, tüm öğrencilerin, tüm üniversite bileşenlerinin ucuza beslenebildiği bir kampüs istiyoruz. İlk talebimiz belli. Biz, daha ucuz, besleyici yemekler istiyoruz. Varolan yemekhane ve kantin fiyatlarının düşmesi, beslenme ye rlerinin herkes için ulaşılabilir olması. Starbucks'ın bu soruna çözüm getirmediği aşikar.
"Öğrencilerin besleneme ihtiyaçlarına göre değil, ticari hesaplara göre düzenleme yapılıyor. Bu yapılırken de ne öğrenciler, ne çalışanlar ne de akademisyenler bir açıklamaya erişebiliyor. Kampüs yaşamının pahalılaşmasında Starbucks'ın sembolik olduğu kadar işlevsel rolü de var. Yaşamın herkesin ve eğitim kurumunun ihtiyaçlarına göre değil ticari hesaplamalara göre düzenlenmesinde Starbucks önemli bir taşıyıcı."
İşgalden fotoğrafların da yer aldığı gazetede, tutuklu öğrencilerle dayanışma içeren bir yazı da mevcut. (NV)
* Gazeteyi okumak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder