7 Ocak 2012 Cumartesi

Boğaziçi'nde Uludere İçin "35 Ölü" (bianet)

Uludere katliamını protesto eden 35 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi bomba ve siren sesleriyle yere yığıldı. Eylemciler amaçlarının Uludere'de yaşananlara dikkat çekmek olduğunu söyledi.
İstanbul - BİA Haber Merkezi
06 Ocak 2012, Cuma

Şırnak'ın Uludere ilçesinde hava bombardımanında 35 kişinin hayatını kaybetmesi Boğaziçi Üniversitesi'nde ilginç bir eylemle protesto edildi.
Saat 15.00'te Kuzey Kampüs'te kütüphanenin önünden aniden bomba ve siren seslerinin duyulmasıyla, diğer öğrencilerin şaşkın bakışları arasında 35 öğrenci yere yıkıldı.
Yerde yatan öğrencilerin vücutlarının etrafı tebeşirlerle çizildikten sonra üzerlerine Uludere'de hayatını kaybedenlerin isimleri yapıştırıldı ve Gültan Kışanak'ın Uludere katliamı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşma dinletildi.

"Amacımız katliamı hissettirmekti"

Radikal gazetesinden Elif İnce'ye konuşan eylemcilerden Siyaset Bilimi öğrencisi Nilgün Yelpaze şunları söyledi:
"Amacımız katliamın gerçekliğini kampüse taşımaktı.  Katliamı bir an olsun kampüste gündelik hayatını yaşayıp gitmekte olan arkadaşlarımıza hissettirmek, anlatmak istedik.
"Artık kampüsün en sık geçilen yerlerinden birisi olan kütüphanenin önünde yerde 35 bedenin izi ve isimleri var. Eylem bittikten sonra dahi yolu kullanan öğrenciler bu katliamın gerçek olduğunu hatırlamaya ve duyumsamaya çalışarak yürüyecekler."

"Pek Radikal" gazete

Öğrenciler hazırladıkları tek sayfalık "Pek Radikal" adlı gazetede ise eylem haberini ana akım medya gözünden yazarak medyanın Uludere'de yaşananlara tepkisiz kalmasını eleştirdi.
Gazetede "Öldürülenler arasında Kürt, Alevi, hatta afedersiniz eşcinsel öğrenciler de bulunuyor" yazıldı.
Boğaziçi Üniversitesi yönetiminin de eleştirildiği gazetede "Olayla ilgili uzun süre sessizliğini koruyan okul yönetimi, olayın gerçekleştiği saatlerde öğrencilerin sınavda olmaları, sınavı olmayanların ise ders çalışmak üzere kütüphanenin içinde bulunmaları gerektiğini söyledi" ifadeleri yer aldı. (EKN)

http://www.bianet.org/bianet/genclik/135279-bogazicinde-uludere-icin-35-olu

22 yorum:

  1. zaten boyle bir mallik ancak isgalci(!)lerden gelirdi. kutluyorum

    YanıtlaSil
  2. işiniz gücünüz yok anca şov. tebrik ediyorum işgüzar gençlik.. :)

    YanıtlaSil
  3. abi herkesi üniversiteye almayacaksın :)

    YanıtlaSil
  4. bunlar anca böyle işlerle uğraşsınlar boş adamlar.

    YanıtlaSil
  5. bigün de şehitlerin yaşadıklarını hissetirmeye çalışın da görelim hümanistliğnizi. solcu entelcilik oyunları artık prim yapmıyor karı kız piyasasında bırakın bu işleri

    YanıtlaSil
  6. mal sürüleri. videodaki kadında bir yırta yırta "halh var halh" diye bağırmasın. propagandadan öteye geçmezsiniz. zayıflar sizi.

    YanıtlaSil
  7. muhtemelen derslerle alakaları da yoktur.. malum, bu yaşlarda prim yapıyordur bu işler.. bir de evet, kızlar da etkileniyor..

    YanıtlaSil
  8. türklerin işyerleri, malları mafya-aşiret teşkilatı tarafından zor yoluyla ele geçiriliyor. istanbulun bütün merkezi turistik noktalarındaki işletme sahipleri ve esnaf hep ülkenin bir "bölümünden" olan insanlardır. kültürümüz ve hayat tarzımız ise töre, namus vb. ilkel ortaçağ kalıntısı ögelere teslim oluyor. fuhuş, uyuşturucu kaçakçılığı, kapkaç, tecavüz... ve hayatın her alanında şiddet, şiddet. ve bunun gibi binlerce soruna rağmen hala "ezilen halk" masalları... gerçeklere gözünüzü açın. ezilen güçsüz zayıf perişan olan türklerdir.

    YanıtlaSil
  9. o kadar gereksizsiniz ki burnum kanadı yemin ediyorum.

    YanıtlaSil
  10. Şu yaptığınız yorumları anlamakta oldukça zorlanıyorum.. Boş işler dediğiniz şey bu olmamalı şu ülkede.O öğrenciler bize bir şeyler farkettirmeye çalışıyor ama unutuyorlar nasıl bir ülkede yaşadıklarını.Size ne anlatılabilir ki.Yazık sadece..Onların dertleri karı kız tavlamak değil,insan olmak.Keşke siz de olabilseniz biraz..

    YanıtlaSil
  11. Komedi dans 35'lisi tadında, tipik militan, çözdüm abi ben herşeyi tandanslı dandik ve ötesi bir şov. Keşke biri de üzerinize basaymış ama sizden daha adam ve kadın oldukları için basmamışlar.

    YanıtlaSil
  12. Şimdiye kadar gördüğüm en aptalca, basit ve samimiyetsiz eylem. Boğaziçi gibi bir üniversitenin böyle bir gerizekalılıkla adının kirlenmemesi gerekir.

    YanıtlaSil
  13. Kuru gösteriş. Devletin terörist olmayanları bombalaması kötü ancak orada bulunan insanların bombalanmayı, mayına basmayı vs. göze almaları gerek. Bu riski almışlar ve ölmüşler. Şehitlerimz için hiçbir eylem yapmayan kişilerin bu eylemi yapmalarını samimiyetsiz buluyorum. ancak starbucks işgalini destekliyorum.

    YanıtlaSil
  14. http://www.youtube.com/watch?v=rAVJPnG1U68 BENDEN BUNLAR GİBİ BÜTÜN VATAN HAİNLERİNE GELSİN

    YanıtlaSil
  15. istanbul zeytinburnunda ve ankara ulusta bir iki yıl önce pkk hiçbir askeri hedef yok iken sivil insanların ortasında sokak ortasında canlı bomba patlatıp onlarca sivil ve masum insanı öldürdü. siz ölenler sadece kürt olduğunda tepki gösteren milliyetçi tiplersiniz. ve dolayısıyla türk halkından asla destek alamazsınız.

    YanıtlaSil
  16. aaa planking kulübü açıldı mı boğaziçi üniversitesinde ?

    YanıtlaSil
  17. en azından bu kadar saçma, faşizan düşüncelere sahip olanlar bile takip ediyor...sizinle buradan tartışmaya girmeyi yersiz ve gereksiz buluyorum... selamlar diyorum

    YanıtlaSil
  18. pkk son yıllarda sadece sivilleri hedef alan intihar bombalı saldırılar gerçekleştirdi. onlarca sivil insan güpegündüz sokak ortasında öldü. kadın çoluk çocuk yaşlı gariban insanlar. siz tek bir tepki göstermediniz. çünkü onlar türktü. istanbul zeytinburnunda, ankara ulusta... ve daha pek çok yerde...

    YanıtlaSil
  19. kürt milliyetçileri ve kürt milliyetçiliğine destek vererek daha muhalif olduğuna inanan zibidi gençler, pkk nın canlı bomba eylemleriyle öldürdüğü "sivil" "masum" "çocuk" türkleri elbette umursamazlar. ister üniformalı ister sivil türk öldürüldüğünde mutlu olan insanlardır bunlar. türklerin faşist, kürtlerin devrimci ve ezilen olduğuna inanmışlardır. gözlerinin önündeki gerçeği görmezler. herkesi kendileri gibi kör sanıyorlar.

    YanıtlaSil
  20. uludere'nin ardından gelen yorumları görmek/okumak acı veriyor gerçekten. oradalarsa mayına da basabilirler üzerilerine bomba da yağabilir normaldir denebiliyorsa açık açık, demek ki gerçekten kopmuşuz birbirimizden... yazık. insanın içine doğduğu yeri, koşulları seçme şansı olmadığını ne kolay unutuyoruz. yaşama hakkını ne kolay unutuyoruz. oturduğumuz yerden nasıl da ahkam kesebiliyoruz. inanılmaz...

    YanıtlaSil
  21. turkey is a country really respect human rights, unfortunatelly the other countries dont want the turkeys power beause in a little time this contry will be great power of middle east so, other countries try so plans (like france armenia boolsheet) on turkey, and people are in this video only provocateurs aganist turkey

    YanıtlaSil
  22. 9 ocak tarihinde adsız olarak ingilizce post atmaya çalışan arkadaş, dediklerine azıcık dahi olsa inanıyosan (Türkiye'nin insan haklarına "gerçekten" saygı duyan bir ülke olduğuna ve bu haberdeki gençlerin tek amacının "bölgesel güç" olmaya başlayan Türkiye'yi, kendi ülkelerini çekemeyen bir avuş genç olduğuna) kullandığın uyku ilacının markasını da bizimle paylaşırsan çok sevinirim. Ha bir de ingilizce hocanın cep telefonunu paylaş lütfen, 2 çift lafım var ona da..

    YanıtlaSil