11 Aralık 2011 Pazar

Basın Açıklamasına Çağrımızdır





  Devrimci Karargah Operasyonu adı altında İstanbul ve Antalya'da evlere yapılan eş zamanlı baskınlarla gözaltına alınan 19 kişinin 14'ü Cuma akşamı tutuklandı. Tutuklular arasında üç üniversite öğrencisi var. Bunlardan biri de Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü ikinci sınıfta okuyan arkadaşımız Şeyma Özcan'dır. Şu anda Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. 
       Şeyma ve diğer tutuklu öğrenciler için başlatacağımız uzun soluklu kampanyanın ilk ve acil ayağı olarak, 12 Aralık Pazartesi günü saat 12.30'da Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, öğretim görevlilerinin, emekçilerinin, Şeyma'nın ailesinin ve diğer üniversitelerden öğrencilerin katılımıyla geniş çaplı bir basın açıklaması yapacağız. 
      Bu kampanyayı örgütleyen öğrencilerin fiili olarak Starbucks İşgal Alanı'nı terk edememesinden ötürü, basın açıklamasını Güney Kampüs Starbucks önünde gerçekleştireceğiz. 
      Yapılmakta olan dayanaksız, keyfi ve sistematikleşmiş tutuklamalara karşı duyarlılık gösteren herkesi basın açıklamasına bekliyoruz.

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Starbucks önü
Tarih: 12 Aralık Pazartesi
Saat: 12:30

Starbucks'ta Şenlik Var
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri

1 yorum:

  1. Dear people,

    Can someone tell me if Occupy Starbucks is still going on? Because if so I'd like to make a radio report about this on tuesday for Dutch national radio. Please send an e-mail to nathalie.hoogeveen@gmail.com. Thank you!
    Best, Nathalie

    YanıtlaSil