7 Aralık 2011 Çarşamba

Boğaziçi Öğrencilerinden Starbucks İşgali (ANF)

http://www.firatnews.com/index.php?rupel=nuce&nuceID=54268

İstanbul - Geçmişten beri sol ve devrimci yapısıyla bilinen ancak uzun yıllardır eleştiriler alan Boğaziçi Üniversitesi’nde yıllardan sonra bir işgal eylemi gerçekleşti. Boğaziçili çok sayıda öğrenci, kampüste açılan Starbucks’ı işgal ederek, firmayı işlevsiz hale getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampusu’da kısa bir süre önce açılan Starbucks’ın açılmasına öğrenci kulüpleri tepki göstermişti. Rektörlüğün Starbucks’a izin vermesine tepki gösteren öğrenciler, toplanarak söz konusu işyerinde işgal eylemi yaptı.

İşyerine halı serip, sinevizyon aleti kurarak film gösterimleri yapan kalabalık bir öğrenci grubu, sofra kurup çorba kaynatarak işgali sürdürüyor.

çayımızla, böreğimizle, kekimizle starbucks'tayız! sizi de bekleriz. Sloganıyla başlayan ve öncesinde bir basın açıklamasıyla rektörlüğü cafeyi kapatması çağrısında bulunan öğrenciler, işyeri duvarına, “Direniş de sermaye kadar küreseldir” ve “Reddet diren sermayeye hayır de” yazılı pankartlar asan öğrenciler, gece boyunca tulum eşliğinde halaylar çekerek eylemlerini sürdürdü.

REKTÖRTEN SORUŞTURMA TEHDİDİ

Bu arada Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kadri Özçaldıran ise öğrencilere üç güvenlik görevlisi göndererek eylemi bitirmelerini, aksi taktirde eylemciler hakkında soruşturma açacağı tehdidinde bulundu. Ancak ANF’ye eylemle ilgili bilgi veren öğrenciler, boyun eğmeyeceklerini ve söz konusu işyerinin işlevsiz kalmasını sürdüreceklerini belirtti.

Sabaha kadar nöbetleşerek bekleyen ve film gösterimlerini sürdüren öğrencilerin eylemi sürdürmesi bekleniyor.

ANF NEW AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder