7 Aralık 2011 Çarşamba

Tutuklu Öğrenciler İçin Dünkü Duruşmaya Dair

http://emekdunyasi.net/ed/siyaset/15288-tutuklu-ogrencilere-ozgurluk


Tutuklu öğrencilere özgürlük!

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Platformu, Öğretim Üyeleri Derneği ve Eğitim Sen üyeleri, 9 Aralık'ta Cihan Kırmızıgül ve Hopa tutukluları ile dayanışma çağrısında bulundu.
Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Platformu, tutuklu öğrencilerin 8 ve 9 Aralık'taki mahkemeleri öncesinde Taksim'de bir dayanışma yürüyüşü yaptı. Eğitim-Sen 6 Nolu Şubesi'nin ve Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği'nin de destek verdiği yürüyüşe katılanlar "Tutuklu öğrencilere özgürlük" pankartının ardında yürüdüler.
"TMK çöpe, öğrencilere özgürlük", "Türkiye'de tutuklu 600 öğrenci var" yazılı dövizlerinin taşındığı eylemde  "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" , "Biji bratiya gelan", "İşte AKP demokrasisi" "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.
‘MEKANIMIZ SOKAKLAR OLMAYA DEVAM EDECEK’
Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Eğitim-Sen 6 Nolu Şube Başkanı İsmet Akça, büyük bir baskı ve operasyon sürecinden geçildiğini söyleyerek, oluşan atmosferde puşi takmanın bile suç sayıldığını belirtti. AKP'nin baskı ve adaletsizlik politikalarından biri olan tutuklamalara karşı sokağa çıktıklarını belirten Akça, AKP'nin dışarıyı da bir hapishane dönüştürmeye çalıştığını söyledi ve şöyle devam etti:  "Bu politikalara karşı bizim mekanımız sokaklar olmaya devam edecek, tüm düşünce suçluları serbest bırakılana kadar, cezaevlerinde tutuklu öğrenci, akademisyen, aydın, yazar kalmayana kadar sokak mücadelemiz devam edecektir."
Akça'nın konuşmasının ardından Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Platformu adına açıklamayı Kardelen Taş yaptı. Taş konuşmasına Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden gelen mesajını okuyarak başladı. Açıklamada öğrenciler, üniversite içinde bulunan Starbucks'ı işgal ettikleri için açıklamaya katılamadıklarını belirterek, "Talepleriniz talebimizdir" dediler.
600 ÖĞRENCİ TUTUKLU
Kardelen Taş, Türkiye genelinde 600'e yakın  tutuklu öğrenci olduğunu hatırlatarak, sayıların gün geçtikçe arttığını belirtti. Taş, "Bir siyasi partiye üye olmak, yemekhaneyi boykot etmek, basın açıklamasına katılmak, mitinge gitmek, parasız eğitim talep etmek ya da anadilde eğitim talep etmek suç olarak görülüyor" dedi.
Uzun tutukluluk sürelerine dikkat çeken taş bunun bir tür "Alternatif cezalandırma" ve ya "Politik rehin alma" aracı olarak kullanıldığını belirtti. Öğrencilerin sadece tutuklanmadığını, aynı zamanda kurşunların hedefi olduğuna dikkat çeken bir de Murat Elibol ve Aydın Erdem gibi katledildiğini söyledi.
ÖZGÜRLÜK VE ADALET NÖBETİ SÜRECEK
Tutuklu öğrencilerin öğrencilerin mahkemelerine katılmak için çağrıda bulunan Taş , "Cuma günü saat 10.30'da herkesi Beşiktaş ve Ankara adliyelerine bekliyoruz" dedi.
Taş, son olarak, tutuklu öğrenciler serbest bırakılana ve tutuklamalar sona erinceye kadar söz konusu davaların takipçisi olacaklarını, özgürlük ve adalet nöbetlerinin süreceğini duyurdu.
Açıklamanın ardından Bandista müzik grubu, "Özgürlük sen neredeysen orada" adlı şarkıyla küçük bir dinleti sundu. Açıklamada ayrıca Boğaziçi Üniversitesi'nde Starbucks'u işgal eden öğrencilerin de eyleme destek mesajı okundu.
İKİ GÜNDE ÜÇ AYRI DAVA
Ankara Üniversitesi öğrencileri olan Bahadır Söylemez ve Özgür Alkan, bir derneğin su faturasını ödemelerinden dolayı örgüt üyesi olmakla yargılanıyor ve delil olarak da açtıkları bir pankart gösteriliyor. Söylemez ve Alkan'ın arkadaşları "Ne kadar adil yargılama yapıldığını görmek isteyenleri" 8 Aralık Perşembe günü Ankara Adliyesi'nde mahkeme önünde olmaya çağırdı.
Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül ise, poşu taktığı gerekçesiyle kendisinden şüphenilerek gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 22 ay sonra 7. kez mahkemeye çıkarılacak olan Kırmızıgül için arkadaşları "tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın" diyerek 9 Aralık Cuma günü saat 10.30'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde olacaklar.
Aynı zamanda yine 9 Aralık Cuma günü Ankara Adliyesi'nde 31 Mayıs'ta Hopa halkına yönelik polisin sert müdahalesini ve Metin Lokumcu'nun öldürülmesini protesto ettikleri için tutuklanan ve 'bilinmeyen bir örgüte' üye oldukları iddiasıyla tutuklanan 22 öğrenci mahkemeye çıkarılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder