7 Aralık 2011 Çarşamba

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1071779&Date=07.12.2011&CategoryID=86

http://gundem.milliyet.com.tr/bogazici-ogrencileri-starbucks-i-isgal-etti/gundem/gundemdetay/07.12.2011/1472230/default.htm

Boğaziçi öğrencileri Starbucks’ı işgal etti

Boğaziçi Üniversitesinde açılan Starbucks öğrenciler tarafından işgal edildi. Öğrenciler, geceyi de Starbucks'ta geçirdi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, üniversitede açılan Starbucks'ı işgal etti. Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüse Starbucks açılmasına izin vermesi, öğrenciler tarafından protesto edildi. Öğrenciler yaptıkları yürüyüşün ardından kafeyi işgal etti. öğrenciler çalışmayı durdururken evlerinden getirdikleri yiyecekleri ve içecekleri masalara koyarak eylem başlattı.

ÜNİVERSİTE PAZAR HALİNE GELDİ

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsünde bulunan kütüphane önünde toplanan öğrenciler, önce rektörlük binasına yürüdü. Rektörlüğün önünde yapılan açıklamada “Okulun küresel şirketlere açılmasıyla birlikte kampüs  çokuluslu firmaların ticari faaliyetlerini yürütebildiği bir pazar haline geldi” denildi.

Açıklamanın ardından Starbucks’a yürüyen öğrenciler, “Okulumuza yerleşiyoruz” sloganıyla yaptıkları yemekleri kafenin mutfağında dağıtmaya başladı. Müzikleriyle ve tartışmalarıyla Starbucks’ta kalmaya devam eden öğrencilere akademisyenler de destek verdi.
Geceyi Starbucks'ta geçiren öğrenciler, film gösterimi ve atölye çalışmalarının yanıs sıra temizlik de yaptı.

2 yorum:

  1. Selam,

    Twitter'da da hashtag başlatırsanız iyi olur diye düşündük - #bogazicindesenlik var ya da #starbuckssenligi mesela. Siz ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  2. http://twitter.com/#!/starbucksenligi adresinde bir hashtag başlattık, bir bakın isterseniz.

    YanıtlaSil