12 Aralık 2011 Pazartesi

Şeyma’ya özgürlük istediler (Evrensel)

http://evrensel.net/news.php?id=19205


  • Şeyma’ya özgürlük istediler
  • Cihan Kırmızıgül ve Hopa davalarının görüldüğü günün akşamında tutuklu öğrenciler kervanına bir kişi daha eklendi. Salı gününden itibaren gözaltına alınarak Devrimci Karargah davası altında 9 Aralık Cuma gecesi hakim karşısına çıkartılan ve 15’i tutuklanan 19 kişiden birisi de Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Şeyma Özcan idi.
    Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bugün yaptıkları basın açıklamasıyla Şeyma Özcan’ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Güney Kampüs’te gerçekleşen yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasına katılan tarih bölümünden ve diğer bölümlerden çok sayıda hoca ve öğrencilerle, üniversite çalışanları  Şeyma’ya özgürlük istedi. Şeyma’nın anne ve babası da açıklamaya katıldı.
    Yapılan basın açıklamasında muhalif kimliğiyle tanınan Şeyma’nın asılsız iddialarla, halihazırda tamamıyla bir karmaşaya dönüşmüş Devrimci Karargah davasına dahil edilmek istendiğine dikkat çekilerek “Bu ülkede artık poşu takmak, saç tıraşı, elektrik faturası, yurt odaları ve öğrenci evlerinden rastgele toplanan ders notları, Tolstoy'un Savaş ve Barış'ı, Karanlıkta Dans filmi, Denizlerin, Mahirlerin, İbrahimlerin posterleri, Devrim Ansiklopedisi, telefon kayıtları ve alakasız fotoğraflar  "yasadışı" örgütlere üyelik delili sayılıyor” dendi.
    Tutuklama terörüne, yaşamlarının kriminalize edilmesine ve teslim alınmasına karşı çıkacaklarını belirten öğrenciler,. Hukuksuzlukların sıradanlaşmaması ve kamu vicdanının körelmemesi için, tüm öğrencilerin, eğitim emekçilerinin, demokratik kitle örgütlerinin, sendikaların, meslek örgütlerinin ve bu olanlardan endişe duyan herkesin seferber olması çağrısında bulunuldu.
    Öğrenciler, Şeyma’nın durumunun tekil olmadığını şu anda 600’ün üzerinde tutuklu öğrencinin bulunduğunu dile getirerek “Cihat, Tahsin, Şeyma, yalnız değilsiniz!” dedi. Basın açıklaması dayanışma amacıyla öğrencileri ziyarete gelen Bandista grubunun dinletisiyle devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder