12 Aralık 2011 Pazartesi

Tutuklu öğrencilere arkadaşlarından destek (Etha)

http://www.etha.com.tr/Haber/2011/12/12/genclik/tutuklu-ogrencilere-arkadaslarindan-destek/
Boğaziçi Üniversitesi'nde Starbucks'ı işgal eden öğrenciler yaptıkları yürüyüşle, "Devrimci Karargah Operasyonu" kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan arkadaşları Şeyma Özcan ve tüm tutuklu öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.
Etkin Haber Ajansı / 12 Aralık 2011 Pazartesi, 13:57
İSTANBUL- Boğaziçi Üniversitesi'nde Starbucks'ı işgal eden öğrencilerin çağrısıyla bir araya gelen gençler, yaptıkları yürüyüşle; 10 Aralık’ta "Devrimci Karargah Operasyonu" adı altında tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Şeyma Özcan ve tüm tutuklu öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.
İşgal edilen Starbucks önünde toplanan öğrenciler, Güney Kampüs içinde "İçeride dışarda hücreleri parçala", "Şeyma Özcan onurumuzdur", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Kurtuluş yok tek başına, ya hepberaber, ya hiçbirimiz" sloganlarıyla yaptıkları yürüyüşün ardından Bandista'nın şarkılarıyla işgal alanına geri döndü. Starbucks önünde Bandista mini bir konser verdi.
Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Yıldız Tar, Boğaziçi Üniversitesi'nden Şeyma Özcan, İstanbul Üniversitesi'nden Deniz Küçükbumin ve Bilgi Üniversitesi'nden bir arkadaşlarının "Devrimci Karargah" adı altında sürdürülen "keyfi ve sistematik tutuklama terörü"ne maruz kaldıklarını söyledi.
Son iki yılda binlerce Kürt siyasetçinin "KCK operasyonları" adı altında tutuklandığını hatırlatan Tar, “Üniversitelerdeki öğrenci muhalefetine karşı yoğun sindirme politikaları, tutklama dalgasının gazetecilere, avukatlara, sendikacılara, Büşra Ersanlı gibi akademisyenlere, Ragıp Zarakolu gibi yayıncılara uzanması AKP’nin baskı ve sindirme politikasını toplumun her kesimine yönelttiğinin göstergesidir” dedi.
Lise öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 600'ü aşkın öğrencinin tutuklu olduğunu hatırlatan Tar, yaşanan hukuksuzlukların sona ermesi için Terörle Mücadele Yasası'nın kaldırılması, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerinin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Tar şöyle konuştu: "Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında, demokratik siyaset zemininde politika üreten tüm tutuklular serbest bırakılmalıdır. Daha önceden tutuklanan ve bu üniversitenin öğrencileri olan Cihat Dursun, Tahsin Bardakçı gibi arkadaşlarımızla birlikte Şeyma Özcan da derhal serbest bırakılmalıdır. Tutuklu öğrenciler serbest bırakılana ve tutuklamalar sona erinceye kadar bu davaların takipçisi olacağız, özgürlük ve adalet nöbetine devam edeceğiz."
Öğrencilerin açıklamasının ardından konuşan Şeyma Özcan'ın annesi Sultan Özcan ise, "Kızımın bir dakika bile içeride kalmasını istemiyorum. O bu ülkenin değeri. Yetkililere sesleniyorum; lütfen kızımı serbest bırakın" diye konuştu.
Eylemde, tutuklu öğrencilerin moralini yüksek tutmak için cezaevlerine mektup ve kart gönderme çağrısı yapıldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder