10 Aralık 2011 Cumartesi

Pazar Gününe Çağrımızdır.


6 Aralık Salı gününden beri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak, kaliteli ve ucuz yemek hakkımızın elimizden alınmasına, okulumuzun ticarileştirilme ve soylulaştırılmasına, küresel sermayeye karşı geliştirdiğimiz bir aylık direniş sürecinin son ve mecburî adımında, kampüsümüzde bir mekanı işgal etmiş olan Starbucks'a bir karşı işgal olarak yerleşmiş durumdayız.


İşgalin dördüncü gününde (9 Aralık Cuma) yaptığımız "Temsilî ve Doğrudan Demokrasi" atölyesi sırasında, gözaltında olmasaydı belki de aramızda olacak olan arkadaşımız Tarih bölümü öğrencisi Şeyma Özcan'ın "Devrimci Karargah Operasyonu" kapsamında Beşiktaş Adliyesi'nde yargılanmakta olduğunu öğrendik. Hâlihazırda gündemimizde olan tutuklu öğrencilerle dayanışma, bu haberle beraber aciliyet kazanınca, Pazar günü diğer üniversitelerden öğrencilerle bir araya gelip bundan sonra yapabileceklerimizi şekillendirebileceğimiz bir forum düzenleme kararı aldık.



Üç gündür gözaltında olan arkadaşımız Şeyma hakkında, beklentilerin aksine, tutukluluk kararı çıkmasıyla, hiçbirimizin bu sistematik-keyfî tutuklamalara maruz kalmayacağının garantisi olmadığını bir kez daha en derinden hissettik. Bu çağrı aslında "dışarıdakiler" olarak "içeridekilerle" dayanışma çağrısı olmanın yanında; doğrudan kendi hayatlarımıza dair, daha fazla geç kalmadan, bugünden bir şey yapma çağrısıdır.



Hayatlarımıza dair söz söyleme hakkımızı adaletsiz yargıdan geri almak üzere 11 Aralık Pazar günü, işgal alanımızı hiç kimselere bırakmayacağımız için sizi buraya davet ediyoruz. Gelin, hep birlikte kafa yoralım. Gelin konuşalım, paylaşalım, dayanışalım...



Yer: Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs

Tarih: 11 aralık 2011
Saat: 13.00



Starbucks'ta Şenlik Var - Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder