12 Aralık 2011 Pazartesi

Şeyma’ya Özgürlük İstedik




Cihan Kırmızıgül ve Hopa davalarının görüldüğü günün akşamında tutuklu öğrenciler kervanına üç kişi daha eklendi. Salı gününden itibaren gözaltına alınarak Devrimci Karargah davası altında 9 Aralık Cuma gecesi hakim karşısına çıkartılan ve 15’i tutuklanan 19 kişiden birisi de Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Şeyma Özcan idi.
Pazartesi günü Boğaziçi üniversitesi öğrencileri olarak bu duruma olan tepkilerini bir basın açıklamasıyla dile getirdik. Pazar günü Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnsiyatifi ve çeşitli üniversitelerden öğrencilerle gerçekleşen toplantılarda Şeyma ve diğer bütün tutuklu öğrencilerle dayanışma ve kamuoyu oluşturulması için hızlı bir çalışmanın başlamasına karar verilmişti.
Pazartesi günü Güney Kampüs’te gerçekleşen yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında Tarih bölümünden ve diğer bölümlerden çok sayıda hoca ve öğrencilerle üniversite çalışanları  Şeyma’ya özgürlük istedi. Şeyma’nın anne ve babası da açıklamaya katıldı.
Basın açıklamasında “Muhalif kimliğiyle tanınan arkadaşımız asılsız iddialarla, halihazırda tamamıyla bir karmaşaya dönüşmüş Devrimci Karargah davasına dahil edilmek istenmektedir.” ifadelerine yer verildi. Bu ülkede artık poşu takmak, saç traşı, elektrik faturası, yurt odaları ve öğrenci evlerinden rastgele toplanan ders notları, Tolstoy'un Savaş ve Barış'ı, Karanlıkta Dans filmi, Denizlerin, Mahirlerin, İbrahimlerin posterleri, Devrim Ansiklopedisi, telefon kayıtları ve alakasız fotoğraflar  "yasadışı" örgütlere üyelik delili sayılıyor, diyen öğrenciler bu tutuklama terörüne, yaşamımızın kriminalize edilmesine ve teslim alınmasına karşı çıktılar. Bu hukuksuzlukların sıradanlaşmaması ve kamu vicdanının körelmemesi için, tüm öğrencilerin, eğitim emekçilerinin, demokratik kitle örgütlerinin, sendikaların, meslek örgütlerinin ve bu olanlardan endişe duyan herkesin seferber olması çağrısında bulunuldu. Açıklama “Tutuklu öğrenciler serbest bırakılana ve tutuklamalar sona erinceye kadar bu davaların takipçisi olacak, özgürlük ve adalet nöbetine devam edeceğiz. Cihat, Tahsin, Şeyma, yalnız değilsiniz!” cümleleriyle son buldu. Şeyma’nın durumunun tekil olmadığını şu anda altıyüzün üzerinde tutuklu öğrencinin bulunduğunu her fırsatta dile getirdik.
Basın açıklaması dayanışma amacıyla öğrencileri ziyarete gelen Bandista grubunun dinletisiyle devam etti. Bandista konserinden detaylar çok yakında blogta!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder