1 Ocak 2012 Pazar

Boykot sırası ODTÜ'de (Radikal)

Odtü İnşaat Kantini Boykotu'na selam! Twitter ve Facebook'tan boykotu takip edebiliyorsunuz.

 

Boykot sırası ODTÜ'de

31/12/2011 16:28

Boğaziçi Üniversitesindeki Starbucks işgali, diğer üniversitelerdeki özel kantin işletmelerindeki fiyatlara yönelik tepkileri ortaya çıkarmaya başladı.

Boykot sırası ODTÜ'de





ANKARA - Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde bulunan kantin 14 Aralık 2012 gününden beri boykot ediliyor. Üniversitedeki Doğa Topluluğu, Eğitim, Jeoloji, Marksist Fikir, Mimarlık, ODTÜoyuncuları, Siyaset Bilimi, Sosyoloji, Yapı toplulukları da boykota destekliyor. İnşaat Mühendisleri Odası AnkaraŞubesi de boykota destek veriyor. Öğrenciler, tenefüslerde içecek ve yiyecek ihtiyaçlarını dışarıdan kendi olanaklarıyla temin ettikleri ürünlerle karşılıyor. Facebook ve Twitter üzerinden “inşaatta boykot var” sloganıyla seslerini duyuran öğrenciler, boykot gerekçelerini de şöyle açıklıyor: 

ODTÜ’de nefes almak dışında herşeyin parayla satıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Bütçemizi okuldaki fiyatlara ayarlamaya çalışmak, ders çalışmaktan daha fazla vaktimizi alır oldu. Bu gidişe bir dur demenin vakti gelmişti ve biz de öyle yaptık. Bölümümüzün kantini tarafından daha fazla sömürülmek istemiyoruz. Bu noktaya gelinceye dek çalınacak bütün kapıları çaldık, konuşulacak tüm ilgililerle konuştuk. Son çare olarak İnşaat Mühendisliği kantinini boykot etmeye karar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder